MUSTAK.EU

Моември? Ноември, но с фокус върху мъжкото здраве


Хил клиник се присъединява към световната инициатива Моември – да променим лицето на мъжкото здраве, защото нашата корпоративна мисия е повече българи, които да се подлагат на ежегоден профилактичен прелед на простатата! Първото, което направихме е да сложим мустаци на билборда пред клиниката и разбира се на самата сграда!

Присъедини се към нашето събитие в Facebook и ти ТУК !

20131015_101247_

История на движението

След трагичната загуба на своя баща от рак на простатата, млад човек решава, че трябва да направи нещо, за да бъдат мъжете по-информирани и по-отговорни за своето здраве. Идеята му е всеки ноември да организира събития, свързани с рака на простатата, като привлече вниманието по оригинален начин.

В началото на месеца мъжете, които се регистрират като участници в Моември трябва да са гладко обръснати, през целия месец те пускат мустаци и на всеки, който ги попита за промяната обясняват рисковете от рак на простатата и профилактиката на заболяването. Дали ще пуснеш мустаци или не – това няма значение, стига да се погрижиш за твоето здраве и здравето на мъжете, които са важни за теб: съпруг,  брат, баща,  дядо…

Факти за ракът на простатата, които можеш да разкажеш на всички твои познати и приятели

  • Ракът на простатата е лечим, ако се открие навреме.
  • Ракът на простатата е сред най-разпространените онкологични заболявания.
  • Ракът на простатата може да бъде открит в ранен стадий и лекуван, ако всеки мъж над 50 се подлага на профилактичен ежегоден преглед.
  • Ракът на простатата има сходни симптоми като увеличената простата – затруднено уриниране, болка, парене, кръв в спермата или урината.

Практически съвети към мъжете на всяка възраст

Ти можеш да повлияеш на твоето здраве, ако…

Останалата част от материала четете тук!

ПАРТНЬОРИ